Две кюстендилки се признаха пред РС- Кюстендил за виновни, за държане на цигари без бандерол

Районен съд – Кюстендил одобри споразумения и наложи условни наказания „лишаване от свобода“, по отношение на две жителки на град Кюстендил, които се признаха за виновни в държане на акцизни стоки- цигари без бандерол, когато такъв се изисква по закон.

Обвиняемата И. Я. / на 54 г., неосъждана / се призна за виновна в това, че на 04.03.2021 г. в две къщи в гр. Кюстендил е държала в тайник под мивката и под секция, общо 57 стека цигари без бандерол, всичко на обща стойност 3 900 лв.- престъпление по чл. 234, ал.1, пр.2 от НК. Съдът одобри споразумението, постигнато между прокуратурата и защитата на обвиняемата, като й наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 11 месеца, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 3 години.

По време на изпитателният срок спрямо обвиняемата ще се прилагат възпитателни грижи от районния полицейски инспектор по местоживеенето й. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

За виновна в държане на 15 стека цигари без бандерол, открити в лек автомобил, отново на 04.03.2021 година, се призна и обвиняемата Д. Х. / на 47 г., неосъждана /. Акцизните стоки са на обща стойност 875 лв. Районен съд – Кюстендил и наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 6 месеца, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 3 години.

Спрямо обвиняемата ще се прилагат възпитателни грижи от районния полицейски инспектор по местоживеенето й, по време на изпитателния срок на наказанието. Одобреното споразумение има последиците на влязла в сила присъда.