Две първи копки в Костенец

Стартираха ремонтно-строителни дейности на спортна площадка и улица

В Деня на свети Мина започнаха строително-ремонтни дейности на спортна площадка и улица в Костенец. И двата обекта са ключови за малката община.
С първа копка бе даден старт на проекта „Ремонт и реконструкция на съществуваща спортна площадка и изграждане на нова обслужваща сграда“.
Площадката се намира в съседство до ДГ „Здравец“. Всички дейности са на обща стойност 535 695,35 лв.

По проект се предвижда ремонт на съществуващото баскетболно игрище, с подмяна на съществуващата асфалтова настилка, изграждане на нова ограда около него и промяната му на предназначение в игрище за тенис на корт и волейбол.
Ще бъде изградена и нова обслужваща сграда, в която ще бъдат разположени санитарни възли, съблекални и помощни помещения, предназначени за ползване от трениращите на игрището. Сградата дава възможност за поставяне на вендинг автомати, има покрита тераса за отдих на спортуващите и придружителите им.


По-рано през деня бе направена още една първа копка – на ул. „Цар Самуил”. Улицата се намира в курорта Вили Костенец. Играе ролята на основна улична артерия. Общата й дължина е 1100 м с променлива широчина на пътната настилка.Предвидено е асфалтиране и изграждане на тротоари. Едновременно с това са запазени вече изградени подпорни стени, съоръжения и други инфраструктурни комуникации.
И двата проекта се реализират след получено финансиране с постановление на МС от 10 декември 2020 г. за одобряване на допълнителни разходи/трансфери за 2020 г.

Снимки: Община Костенец