Две събития в защита на традиционното християнско семейство в София

Граждани се включиха в две събития в защита на традиционното християнско семейство и брака между мъж и жена. Тази година Походът на семейството се сля с Шествието за свободата на семейството в градинката при църквата „Света Неделя“ в София. Поздрав към участниците отправиха и от Българската православна църква. Събралите се граждани изрекоха заедно молитвата „Отче наш“, предаде БТА.

Ивайло Тинчев, председател на Националната асоциация “Поход за семейството” и организатор на събитието за София разказа пред репортер на БТА, че с похода отправят послание в подкрепа на традиционното семейство.

„Това е естествената среда за раждане, отглеждане и възпитание на децата.

Също така искаме да покажем на семействата, че е добре да прекарват повече време заедно, да отделят повече време за децата си и да ги учат на християнските и семейни ценности. Това са обич, подкрепа, защита на семейството“, каза Тинчев. В своеобразния празник на семейството се включиха и десетки деца.

За нас нормалното е едно дете да има майка и баща и то да бъде отглеждано в такова семейство.

Това, което виждаме в Западна Европа и в други държави, където се легализират еднополовите бракове и осиновяванията от гей двойки, е нарушение правата на децата, посочи Тинчев.

Във времена като днешните повече от всякога имаме нужда да почитаме тайнството на църковния брак,

посочи отец Пламен Мирянов, който прочете текстове от Светото писание, свързани със семейството.

Участниците в шествията носеха плакати с надписи: „Здраво семейство = здраво общество“, „Да казваш истината не е слово на омраза“,

„Върнете дъгата на децата“. Походът на семейството се присъедини към Шествието за свободата на семейството със скандирания: „Семейство“, „Майка“, „Баща“.

Шествието бе изпъстрено с плакати, съдържащи пасажи от Светото Писание. 

Шествието за свободата на семейството се подкрепя от ВМРО. Представители на партията се включиха в него в знак на подкрепа на традиционните ценности. В съобщение на партията до медиите те призовават всички български граждани да подкрепят инициативата, организирана от Сдружение РОД пред храма „Св. Неделя“. Нека заедно покажем, че нормалността има място в българското общество, се посочва в съобщението.

Преди шествието да потегли, деца пуснаха бели гълъби.