Движението по ул. “Хр. Ботев” в района между Спортна зала и Черния мост се извършва в едната лента

Движението по ул. “Христо Ботев” в района между Спортна зала “Дупница” и Черния мост се извършва в една лента. Този вид преминаване на МПС-та ще продължи и в следващите дни, а причината е свличане на част от тротоара, вследствие на изкопни дейности. Участъкът е със заграждения и поставени табели.

“Община Дупница се самосезира тази сутрин, след като фирмата-изпълнител ни уведоми веднага за случилото се. Тротоарът е в съседство с частен имот, в който се извършват изкопни дейности от строителна фирма. Установено бе, че изградената подпорна стена е без фундамент, и в следствие на изкопните дейности се е получило свличането. Има прекъснат водопровод, както и наранени кабели на различни дружества, които веднага сме уведомили за предприемане на последващи действия по възстановяване и изместване на трасетата на подземни комуникации. Комисия от Община Дупница извърши вече оглед и подготвя констативен протокол и предписание за незабавно предприемане на дейности от собствениците по цялостното възстановяване. Тези дейности вече са предприети и свлечената част се възстановява. Всички разходи са за сметка на собственика”, заяви директорът на Дирекция “УТ и С” инж.Иван Бельов.

Той бе на място заедно със зам.кмета Крум Милев, който е председател на комисията, и началника на отдел “Транспорт” Александър Паризов.