Дебютант от Полето грабна златен медал по бодибилдинг

Владимир Димитров: Победих 9-има души в тежка конкуренция

Община Симитли си има и шампион по бодибилдинг. Това е Владимир Димитров, на 31 години от село Полето.

Влади грабна първото място на турнира „Хеброс“, проведен в Драматичния културен театър в гр. Пазарджик, на който се определя съставът на българския национален отбор по културизъм за предстоящите Балканско и Европейско първенство.

Това е първото му състезание. В него участие са взели над 100 състезатели от цялата страна в 11 различни категории.

„Въпреки че нямаше точна категория за мен, понеже аз съм 69 кг и по принцип трябва да участвам в категория бодибилдинг до 70 кг, аз се записах в по-тежката категория – бодибилдинг до 80 кг. Независимо от голямата разлика в килограмите и тежката конкуренция от стари състезатели, аз успях да се преборя и да взема първото място, побеждавайки 9 участници“, коментира златният ни медалист Владимир Димитров.

На 4 септември той заминава за Румъния, където ще вземе участие в Балканското първенство.

А иначе Влади започва да се занимава с фитнес чисто любителски преди 10 години.

„През всичките тези години не съм спирал да тренирам, но едва тази година, когато се наложи да спра заради пандемията, разбрах какво голямо удоволствие всъщност ми носят тренировките и колко много ми липсва времето, прекарано в залата. Затова след отварянето на фитнесите, реших да опитам да се вкарам в максимално добра форма и се увлякох дотолкова, че реших да се явя дори и на състезание“, споделя за началото той, като подчерта, че заслуга за това има и треньорът му Благой Ангелов, когото случайно срещнал и който го е окуражил за това начинание, казвайки му, че има добра генетика и всички необходими качества да се представи добре в спорта бодибилдинг.