Девет снегорина „борят” снега на територията на Дупница

Фирма „Меридиан: Всички пътища са проходими при зимни условия

Второстепенните улици не са пипани, алармират таксиметрови шофьори

Девет снегорина в момента са на терен на територията на Община Дупница и работят за почистване на пътните артерии, съобщи дежурният диспечер на фирма „Меридиан” , Светлозар Апостолов. Преоритетно се почистват и обработват първостепенните улици в града и селата, трасетата по линиите на градския транспорт и след това второстепенните улици, уточниха от снегопочистващата фирма. По данни на Апостолов, всички улици на територията на града и селата са проходими при зимни условия. „Нямаме затворени улици. Обработени през нощта са пътищата  в посока селата- Яхиново, Червен брег и Крайници. В момента също продължава работата по снегопочистването. Стръмните улици на територията на града са обработени и също проходими при зимни условия”, уточниха от фирмата. Снегорините и почистващата техника са затруднени от лошите метеорологични условия, виелицата и снегонавяванията .От фирмата апелират  за отстраняване на неправилно паркираните автомобили, които също създават препятствия при почистването на града. Умоляват се също гражданите, да не изхвърлят почистения от тротоарите пред  домовете им сняг на пътното платно, защото създават предпоставки за инциденти. Светлозар Апостолов съобщи, че пътните артерии в града са обработени със сол, а по селата и стръмните отсечки е опесъчено.

Тежките метеорологични условия  станаха причина града почти да остане без таксиметров превоз .  През нощта и в ранните часове на неделния ден десетки граждани се оплакаха, че са останали необслужени и са чакали такси в продължение на часове, без да получават акуратен отговор, дали заявената поръчка ще бъде изпълнена.  От своя страна,  таксиметровите шофьори се оплакаха, че е затруднено преминаването по всички второстепенни улици на територията на града.

„Снегопочистващата техника е преминала през основните пътища на града, но всички второстепенни улици  не са пипани.По тази причина изпълнението на адресите се бави. Част от клиентите се отказват да чакат  такси, но не се обаждат да откажат адреса и това още повече забавя изпълнението на  поръчките”,  коментираха от най-голямата таксиметрова компания в града.