Демонстративен мач между футболисти с непрофесионални договори организира Пирин (Благоевград)

Приключи демонстративният двубой между отбори, включващи футболисти без професионални договори, организиран от ФК Пирин. Срещата се проведе на стадион “Христо Ботев”.
Двата тима впечатлиха с хъс и желание за изява, като в следващите дни спортно-техническото ръководство ще реши дали да привлече на проби някои от младите играчи.

“Идеята е да дадем шанс на български футболисти, не само местни, от региона на Югозападна България, но и от цялата страна, които смятат, че до момента такъв шанс не им е даден”, каза пред журналисти вр.и.д. изпълнителен директор на Пирин Велимир Елезов.

Това стана пред погледите на специалистите в клуба – президента Станислав Манолев, новия спортно-технически директор Светослав Дяков и старши треньора на отбора Радослав Митревски.

На 4-ти и 5-ти юни, ФК Пирин организира демонстративни мачове с участието на млади български футболисти между 18 и 22 годишна възраст, които играят организиран футбол, но нямат професионални договори.

Двубоите ще се проведат на стадион „Христо Ботев“ в Благоевград и имат за цел да дадат втори шанс на млади родни момчета, които поради една или друга причина не са успели да намерят реализация в професионалния футбол до момента.

„Нашата бъдеща стратегия е свързана с това да даваме път на млади български играчи, каквито без съмнение имаме в нашата школа и в първия отбор. Това е в ДНК-то на Пирин. Но в същото време никога не можеш да бъдеш сигурен, дали не си пропуснал някой талантлив футболист, който има желанието, качествата и характера да носи зелената фланелка на нашия отбор. Всеки заслужава втори шанс, още повече, когато става въпрос за млади хора, за млади футболисти. В МЛС и другите спортове в САЩ от години се правят подобни драфтове и резултатите са успешни. Подобни демонстративни мачове се провеждат постоянно и в Европа. За да намериш една находка, трябва да търсиш внимателно. Никога не знаеш откъде може да излезе нещо интересно“, заяви президентът на ФК Пирин Станислав Манолев по повод инициативата.

Сред участниците имаше футболисти от Пловдив, Варна и София.