Демонтираха надписа “Перник” пред Двореца

Съоръжението остана там само 24 часа

Демонтиран е надписът с името на Перник, който първоначално бе поставен пред Двореца на културата. Съоръжението престоя на мястото само един ден.

Надписът е на кирилица, а в буквите са вплетени част от символите на града като Пернишката крепост, миньорските чукове и боляринът Кракра.

Това е вторият надпис с името на Перник. Другият е на площад „Кракра” и е на латиница. От Общината обясниха, че с новия надпис отговарят на очакванията на хората, които отдавна настояват името на града да е изписано и на кирилица. Надписът е бил поставен пробно пред Двореца на културата. Той ще бъде преместен, тъй като преобладава мнението, че това не е подходящото място. Забележки имаше и кметът Станислав Владимиров.

До късно вчера не беше сигурно къде точно ще бъде поставен надписът, като по последни данни неговият нов „адрес” ще бъде пътен възел Хумни  дол.

Перничани масово одобряват демонтирането на надписа, става ясно от отзивите в социалните мрежи. Те смятат, че е хубав, но мястото му не е пред Двореца. Заради местенето във Фейсбук се  шегуваха, че надписът е тръгнал на турне и го чакат следващия път в квартал „Мошино”.