Депутатите от Пиринско нямали спестявания от заплати, Димитър Танев погасява кредит за двуетажна къща край Петрич, Вигенин излиза от НС със  заем по кредитни карти

Георги Андонов инвестира в съпругата си Веселина

17-03-02-tanev1
Димитър Танев
17-03-02-kristian-vigenin
Кристиан Вигенин
17-03-02-andonov3
Георги Андонов със семейството си

Голяма част от депутатите от Пиринско нямат заделени средства от заплатите си, споделиха те на въпрос на „Вяра” колко заможни излизат от Народното събрание. Повечето погасяват кредити и са инвестирали средства по изграждането на къщите си. „Погасявам кредит, не съм си позволявал друго. Кредита взех за изграждането на къщата ми”, обясни депутатът от ГЕРБ Димитър Танев, като уточни, че къщата му е двуетажна и се намира във вилна зона около Петрич. Отказа обаче да назове сумата.

Депутатът от БСП Кристиан Вигенин също няма спестявания, даже излиза с малък заем, като той също се въздържа от конкретни цифри. „Заемът идва от кредитните карти. Правил съм дарения”, каза Кристиан Вигенин.

ГЕРБ депутатът от Гоце Делчев Георги Андонов пък бе категоричен, че парите от депутатските си заплати инвестира в здраве.

„Парите си инвестирам единствено в здраве и положителни емоции.

Ако се брои, мога да кажа също, че инвестирам в съпругата си Веселина”,

каза Георги Андонов, който бързаше за делова среща в столицата. Той е семеен от 5 години.

Справка показа, че народните избраници получават 3069 лв. месечно възнаграждение.
Депутатите получават към заплатите и добавки за участие в комисии.
Шефката на парламента Цецка Цачева получавала 4757 лв. на месец,    шефовете на комисии, които се ползват с допълнителен бонус от 35%, пък  прибирали по 4143 лв.