Депутати: Антиправителственият протест ще се провали

Фейсбук групата “Национален протест срещу безобразията в България” организира протест на 11 септември. Депутати коментираха, че не очакват масова демонстрация.

Националният протест е предвиден за 17 часа пред Народното събрание.

Тома Биков от ГЕРБ омаловажи подготвяната проява.

“Не очаквам да се съберат някаква критична маса от хора, второ, това вече, което наблюдаваме, е, че информациите за този протест идват от едни сайтове, които са известни с това, че произвеждат основно и само фалшиви новини от типа на това, че Борисов е казал, че ще подаде оставка, ако има триста човека, че Каракачанов ще прати армията да разпръсква протеста”.

Борис Ячев от Обединени патриоти също смята, че протестът няма да събере много хора. Той дори заяви, че не вижда повод за подобен протест с искане за оставка.

“За тези три месеца, откакто правителството е формирано, формирано е парламентарно мнозинство, се свършиха доста неща  и то се започна от важните неща, не както в предишни правителства тепърва да се набира инерция, тук се работи добре, натискаме управлението да работи на пълни обороти”, коментира Ячев.

Заместник-председателят на парламента и лидер на партия “Воля” Веселин Марешки обяви вчера, че би инициирал вот на недоверие към кабинета, защото това правителство не работи добре и трябва да си ходи.

Според Марешки Борисов е заявил, че ако на протест на 11 септември се съберат 300 човека, премиерът ще подаде оставка.

БСП официално се дистанцира и не коментира свикания в социалните мрежи протест. Според левия депутат Тома Томов няма достатъчно основания за подобни мероприятия.

“Не мисля, че има обстановка в страната за каквито и да е крупни такива протуберанси. Мисля, че в момента едва ли ще стане нещо. Не е достатъчно сериозно”, отбеляза Томов, цитиран от БНР.

снимка

Депутатите не очакват голям протест.