Депутатката Ирена Соколова започва работа като психолог на Антарктида, развява флага на Перник, трибагреника и знамето на ГЕРБ

 

Соколова е член на третата група полярници, които заминават за българската база навръх Богоявление, взима малко багаж

«Кариерата ще ти е приоритет, я с министър, я с депутат напред“, бе новогодишният късмет на кметицата Вяра Церовска

Владислав Караилиев ще удари печалба от тотото, воаяж в чужбина чака колежката му Севделина Ковачева, на Денислав Захариев се падна работа в чужбина01-08-01-1414_n

Пернишката депутатка от ПП ГЕРБ Ирена Соколова ще развее в Антарктида знамето на Перник, на ПП ГЕРБ и българския трибагреник, които ще отнесе със себе си на ледения континент. Соколова е член на третата група полярници, които заминават за българската база навръх Богоявление – 6 януари. Тя ще работи там като психолог, изучавайки и наблюдавайки поведението на малки групи хора, представляващи изолирано общество, оцеляващо в тежки, екстремни условия. «Ще носим със себе си много малко багаж – само най-важните неща. За мен безусловно сред тях ще са трите флага”, заяви на специална пресконференция вчера Соколова.

01-08-01-1564_n

Тя сподели и маршрута, по който тръгва на дълъг път  – със самолет до Рим, после до Сантяго де Чили, продължава до Пунта Аренас и накрая с кораб – до остров Ливингстън. Перничанката за пръв път ще стъпи на ледения континент. Тя обаче е третият перничанин, озовал се в ледената пустош. В български експедиции досега са участвали Добромир Донков и Бойко Йорданов. „За мен ще бъде безкрайно интересно да изследвам общуването на хората в изолирани условия на живот при минус 30-градусовите температури. Там оцеляването е възможно само при добро взаимодействие на участниците в експедицията”, обясни Соколова и обеща да се върне с подарък за всеки пернишки новинар.

На импровизираното тържество вчера тя почерпи журналистите с традиционна баница с късмети. Вкуснотията бе омесила за празничната сбирка баба Верка от пернишкия квартал «Бела вода». Соколова благодари за съвместната работа през изминалата година и отправи своите сърдечни пожелания за настъпващата 2017 година. Ha пpaзничнaтa тpaпeзa пpиcъcтвaxa кмeтицата на община Перник и областен координатор на местната структура на политическа партия ГЕРБ д-p Bяpa Цepoвca, Ceвдeлинa Koвaчeвa , Дeниcлaв Зaxapиeв и Bлaдиcлaв Kapaилиeв, представители на областното и общинското ръководство на политическата сила.

Кметицата на общината д-р Вяра Церовска, която е и областен координатор на ГЕРБ, пожела здраве, разум и сърце, за да бъде 2017 година по-добра от предходната. „Да имаме възможност да реализираме хубавите идеи за едно по-добро бъдеще за Перник, да бъдем заедно и да запазим традициите, ценностите, историята“, нарече още д-р Церовска и подчерта, че именно те са ни съхранили като народ и нация във вековете и отново те са тези, които ще ни дадат бъдеще. По време на събитието журналистите и ръководството на ПП ГЕРБ-Перник си припомниха и миналогодишните късмети. Оказа, че късметчетата от миналогодишната баница на ГЕРБ са се сбъднали за почти всички.

„Кариерата ще ти е приоритет, я с министър, я с депутат напред“, пък бе новогодишният късмет на Вяра Церовска. Зам.-кметът Владислав Караилиев ще удари печалба от тотото. Воаяж в чужбина чака колежката му Севделина Ковачева. На Денислав Захариев пък според късметчето се падна работа в чужбина.

Най-късметлия обаче се оказа кметът на пернишкия квартал «Изток» Емил Костадинов, на когото през 2017-а ще му върви във всичко.

 

 

Снимки текст           Новогодишната среща на журналисти с Ирена Соколова и ръководството на ПП ГЕРБ в Перник