Депутатката Радослава Чеканска и зам. областният Матей Попниколов от Дупница демонстрират голяма близост, правиха си селфи с Орлин Горанов и Мими, Таня Петрова показа еротичен педикюр в червено

“Депутатката от Дупница Радослава Чеканска и хирургът Матей Попниколов много са се сприятелили, двамата бяха неразделни на връх майските празници на културата. Нещо повече тичаха зад кулисите да се снимат с Мими Иванова и Орлин Горанов, много са се сприятелили. Те и преди си бяха приятели и идейни съмишленици, но сега още повече се ценят. Това стана след като на Попниколов се отвори парашута и седна в стола на Чеканска, а тя пък стана депутат на мястото на лидера на ГЕРБ Ивайло Константинов.” – коментираха стотици дупничани на тържествена церемония в Дупница по открито 41-то издание на Майските празници на културата. Богатата празнична програма на пл. “Свобода” събра дупничани и гости града.

Таня Петрова с червения педикюр, Лора Василева и Радослава Чеканска с червена чанта.

Чеканска разходи демонстративно из площада червена чанта и страхотни модни обувки с червена каишка на тънките си глезени. Така направи много силно впечатление и на дамите социалистки. “Червено, бяло и черно, прекрасно съчетание, страхотно настроение, много е приветлива, дано и да направи нещо за града, но къде е нашият депутат Иван Ибришимов, от както го избрахме не сме му видели очите, няма го ни на празник, ни в делник. Сигурно е на Паничище, нали си има хотел, като не е в парламента, горе в планината си почива, редно беше да е тук, но ето, пак не е, кои знае?” – питаха журналистите  възрастни дами от втория ред. Не дойде и третият депутат, Кирил Калфин от Кюстендил, но той поне се сетил да изпрати поздравителен адрес до дупничани. Празниците и събранията са стихията на председателят на ОбС Емил Гущеров и той беше най- отпред, мина и между редиците и се прегръща с много дупничани, като винаги обича да прави.

Чеканска беше конкурирана по стил от шефката на духовните дейности Таня Петрова, която бе избрала черен гарнизонен с широки крачоли, каквато е модната линия на сезона. Таня Петрова изби рибата с невероятно красив червен педикюр. “Много са и еротични ноктите на краката, човек не може да откъсне поглед от червен педикюр” – призна един естет от общинската администрация. Управителката на “Общински пазари” Лора Василева пък бе заложила за празника на класически тъмно син костюм. Най- стилен и одухотворен беше кметът Методи Чимев, който произнесе сърцат поздрав, спечели аплодисменти и се здрависа с половината от присъстващите, не спря да обръща внимание на всички, дошли да напълнят душите си с вечните песни на Орлин Горанов и Мими Иванова. “Браво, много добро откриване, радваме се, че кметският екип заложи на стойностни наши изпълнители, чиито песни са великолепни послания, наситени с обич и дълбоки преживявания.”- коментираха две разпалени аптекарки.  Класа в облеклото демонстрира и председателят на ГЕРБ – Старейшини Йордан Йорданов, той се наслади на концерта заедно с зам. кметът по социалните дейности Крум Милев. Към компанията им се присъедини и кметът на Сапарева баня Калин Гелев и зам. кметът Славчо Коларски.

По традиция, откриването започна с тържествено издигане на българския трибагреник от дейците на фолклорен танцов ансамбъл “Актавис”.

В своето слово към дупничани, кметът инж. Методи Чимев заяви: “Ние сме един от малкото градове в България, който може да се похвали с толкова дългогодишен празник. От днес до края на месеца Дупница ще покаже, че е град с история, традиции и бъдеще.” В словото си кметът Чимев подчерта още, че в Дупница винаги е кипял живот, а Майските дни на културата са празник, емоция и традиция; дните, които всяка година дават вяра в бъдещето на града, в талантите и в наследството, което остава; дните, които зареждат с вдъхновение и гордост.

“Ще използвам думите на големия историк акад. Георги Марков, който в свое изследване отбелязва: „През 30-те години на миналия век, когато България се тресе от жестока стопанска криза, в Дупница кипи много сериозен живот. Въпреки кризата и проблемите, дупничани са организирали едни от най-големите в страната фестивали на хорове, развивали са художествено творчество и самодейност със своето богатство на фолклор и говор. В Дупница духът и делата са действителна проява. Богатствата му са плод, чедата му са дух, синовете и дъщерите му – културни творци, създатели, борци”, каза в своето слово още Методи Чимев.

Веднага след официалната част започва концертът на големите български естрадни изпълнители Маргарита Хранова и Орлин Горанов.