Депутатът Христо Терзийски: Посегателството срещу полицейски служители – настоящи или бивши, се приема като напълно недопустимо

Народният представител настоява за спешна реакция след палежа на бившия шеф на полицията в Кюстендил Георги Джоглев

Посегателството срещу полицейски служители – настоящи или бивши, се приема като напълно недопустимо във всяка демократична държава. Палежите на автомобили бяха характерни за едни други времена, които мислехме, че вече отдавна са минало. Очаквам ръководството на МВР да се занимава по-малко с ПР и повече с ефективно противодействие на престъпността. Настоявам за пределна мобилизация на полицейските органи и бърза разкриваемост на извършителите и поръчителите!

Както „Вяра” съобщи, двата лични автомобила на бившия директор на полицията в Кюстендил комисар Георги Джоглев бяха запалени. Сигналът е постъпил в ранните часове на днешния ден. И двете коли са марка „Нисан” и са били паркирани пред дома на семейство Джоглеви. В 4.05 минути пожарникарите са реагирали на сигнала и са потушили огнената стихия. Не е допуснато разрастване на огъня към съседните къщи, въпреки вятъра в ранните часове на деня. Образувано е досъдебно производство. Първоначалните данни сочат към умишлен палеж.

Георги Джоглев заемаше длъжността директор на Областна дирекция на МВР –Кюстендил през периода на 2009-2014 година.