Десетки даряват кръв за млада майка от Благоевград

28-годишната жена е настанена в критично състояние в Майчин дом

Десетки се отзоваха на апела да дарят кръв за 28-годишната Зори Атанасова Георгиева от Благоевград, майка на 2-годишно дете. Тя е настанена в Университетската акушеро-гинекологична болница “Майчин дом” и по последни данни от неделя следобяд е в критично състояние. Тя се нуждае от рядка кръвна група от АВ (+). Постъпила е в столичната клиника преди дни дни като първоначално е била в гинекологично отделение на МБАЛ-Благоевград. След аборт тя е развила синдром, при който кръвта не се съсирва и след като е стабилизирана по спешност е транспортирана към Майчин дом.
“Все още продължаваме да търсим кръводарители АВ (+). Общото състояние на пациентката Зори Георгиева продължава да е критично. Продължаваме да се борим за нея с ваша помощ! Благодарни сме на всички, които се отзовавате на призива ни”, написаха от Майчин дом Фейсбук.
“Моля, дарете АВ (+) в Национален център по трансфузионна хематология, като посочите имената на нашата пациентка и нашата болница СБАЛАГ “Майчин дом”. Необходим е повече от един кръводарител, но само от посочената кръвна група, тъй като се извлича тромбоцитен концентрат за спасяването на Зори. Уточняваме, че могат да даряват хора от Северозападна и Югозападна България – от тези райони дарената кръв идва директно при нас, в София в НЦТХ”, съобщиха от болницата.
Зори е оперирана в Майчин дом, акцията по кръводаряване продърлжава.