Десетки деца в Перник посрещнаха атракционния влак на БДЖ

Атракционният влак на БДЖ пристигна на централна ЖП гара Перник при небивал интерес от страна на малки и големи. На гарата го чакаха десетки малки перничани, а с него в града пристигнаха над 500деца и техните родители.

Парният локомотив 01.23 потегли от Централна гара София в 09:00 ч. и  пристигна в миньорския град, където пътуващите с композицията можеха да се присъединят към разнообразната празнична програма.

Още с пристигането си пред Двореца на културата гостите на града бяха посрещнати с концерт на детските състави към Обединения детски комплекс,  а през цялото време на престоя по крайречната алея пред Двореца на културата бяха обособени кътове с различни забавни активности, част от детското турне “National GeographicKids TOUR 2023”. Турнетовключва забавна академия, забавна лаборатория, роботика, екология, забавна математика, география, спорт и други.

Любителите на музеите и историята можеха да посетят Подземния минен музей, който е единственият на Балканите, разположен в галериите на първите подземни рудници в България, Регионалния исторически музей, както и сградата на Минната дирекция, Пернишката крепост и Централния градски парк.

Влакът потегли обратно към София  в 14:25 ч. По време на пътуването за всички закупили билети за специалния влак имаше  и допълнителни приятни изненади по повод отбелязването на 135 години от създаването на Българските железници.