Десетки ученици се включиха в спортен празник в Костенец

Спортен празник бе част от петдневните празненства по случай ежегодния празник на Костенец. СК “Бенковски” се оказа тесен, за да побере емоциите и вълненията на всички присъстващи. В събитието взеха участие ученици от всички училища на територията на община Костенец.

Общо 150 деца се включиха в спортния турнир на стадиона, а други 50 взеха участие в колопоход, като обиколиха града. На празника се проведоха демонстрации по карате, лека атлетика, художествена гимнастика, джудо, футбол – спортове, които всички желаещи малчугани могат да включат в ежедневието си. След груповите тренировки се състоя турнир по футбол между училищата в община Костенец. На първо място се класира ОУ “Св. Св. Кирил и Методий”, на второ – СУ “Св. Климент Охридски”, на трето – ОУ “Константин Костенечки”, с.Костенец.

Официален старт на маратона от събития бе поставен от кмета на община Костенец Йордан Ангелов, който също е привърженик на спорта. Сред специално поканените бяха Даниел Александров – вицеевропейски шампион по класическа борба, Борис Борисов – последният световен шампион по самбо на България и Георги Валентинов – състезател по смесени бойни изкуства. Гостите на спортния празник връчиха наградите на децата, които се състезаваха в различни дисциплини.