Десетокласници от гимназията по строителство в Благоевград се биха зверски заради момиче, Иван задявал гаджето на Максим

 

Началникът на РУО – Благоевград, Ивайло Златанов: Лошо е, че е имало спречкване, но не е имало нито кръв, нито размахване на ножове

23-03-01-%d0%b12
Инцидентът станал в ПГСАГ „В. Левски”

Десетокласници се биха зверски заради момиче в гимназията по строителство, архитектура и геодезия в Благоевград. Инцидентът станал вчера по време на голямото междучасие.

Гимназистите Иван И. и Максим П. се скарали заради ревност. Иван заглеждал и задявал гаджето на Максим, момичето също било ученичка в гимназията по строителство. Всичко започнало със забележка от страна на единия ученик, което провокирало агресията на другия. Пред очите на съучениците им Иван и Максим се сблъскали, съборили се на земята и започнало мелето. За щастие няма наранени в боя.

23-03-01-%d0%b5%d0%b6%d1%82%d0%b8%d0%bc%d0%ba%d0%b0

Педагогическият съветник на училището получил сигнал, че единият от учениците разполага с нож и веднага се намесил. Боят бил предотвратен. Нож обаче не е открит. На място е извикана полиция, дежурните полицаи иззели записите от камерите. Разпитвали няколко часа побойниците.

Директорката на гимназията по строителство, архитектура и геодезия Евтимка Бояджиева не бе открита за коментар. Служителката от гимназията Йорданска Ерделска обясни, че директорката е на съвещание в Регионалното управление по образованието (РУО).

Началникът на РУО – Благоевград, Ивайло Златанов обясни, че е запознат с инцидента.

„Лошо е, че е случило спречкване между двама ученици от ПГСАГ „В. Левски”, не е имало нито кръв, нито размахване на ножове. Говорихме за случая с директорката Евтимка Бояджиева, тя внесе доклад. Преди това беше на съвещание с директорите във връзка с план-приема за следващата учебна година. Казах на директорката, че е важно учениците да не ходят на училище на следващия ден, за да няма последствия. Дано полицията да си е свършила работата и да е предупредила двамата ученици”, каза Златанов.

Максим П. е бил ученик в Благоевградската професионална гимназия миналата година, но е преместен с цел да подобри поведението си в училище.