Десет от Кюстендил с равенство срещу Вихрен

Кюстендил и Вихрен завършиха наравно 1:1 в мач от от първия кръг на група „Б“ на Югозападната Трета лига. Срещата се игра на стадион „Осогово“.

В 18-ата минута домакините създадоха единствената опасна ситуация в първото полувреме. Играч в синьо засече центриране от корнер, но стражът на Вихрен прояви рефлекс и се намеси. В средата на първото полувреме в игра се появи опитният Йордан Минев, който замени получилия удар в главата Александър Якимов. Футболистите на Кюстендил бяха по-активни и в следващите минути, но опитите им да стигнат до противниковата врата не бяха увенчани с успех. По този начин двата отбора се оттеглиха на почивка при нулево равенство.

В 52-рата минута Божидар Янков бе оставен непокрит в наказателното поле при ъглов удар, но той стреля с глава над горната греда. Само няколко секунди по-късно Евгени Гроздин центрира отляво, а топката достигна до Станислав Благоев, който си я пое добре и хладнокръвно преодоля Абди Абдиков – 1:0.

В 72-рата минута Вихрен изравни резултата. Домакините не изчистиха кълбото по най-добрия начин, а Йордан Минев бе на точното място и с мощен изстрел от движение направи 1:1. При ситуацията се получи рикошет, който изпрати Александър Михайлов в другия ъгъл. Малко след това Иван Марчев задържа Руслан Иванов, за което получи втори жълт картон и остави своя отбор в намален състав.

В 79-ата минута Петко Петков се пребори в наказателното поле на Кюстендил и от въздуха разтресе горната греда. Пет минути преди края на редовното време нападателят на Вихрен пропусна от чиста позиция, след като бе оставен необезпокояван при корнер. Дълбоко в добавеното време играчите на Мартин Йорданов изявиха сериозни претенции за дузпа, но главният съдия прецени, че няма основание да посочи бялата точка и по точи начин двубоят завърши 1:1.