Десислава Александрова, ГЕРБ – СДС: Не се сравняваме с други партии – няма нищо направено от тях, за да има база за сравнение

Първа политическа сила в общината и областта сме на последните 4 поредни избори за НС. Това е оценката на хората за свършеното и изграденото. Затова и не се сравняваме с други политически сили, защото няма на каква основа да се сравним – те не са построили и свършили нищо градивно.

Освен, ако не броят като свой актив безумната инфлация и критичното състояние, до което докараха държавата ни. С тези думи местният кандитат за народен представител от ГЕРБ – СДС Десислава Александрова се обърна към свои съгражданите в Бобов дол по време на неформална среща-разговор. Пред водача Христо Терзийски, областния координатор Даниел Данчев и кандидатите Михаела Крумова, Елка Лукарска, Любомир Георгиев и Иван Каназирски бобовдолци се оплакаха от рекордната инфлация и безпътицата, в която се намира държавата.

Деси Александрова благодари на съгражданите си за подкрепата досега и ги апелира отново да подкрепят ГЕРБ – СДС на 2 април с номер 2 в бюлетината. “Всеки се моли само за едно: никога повече на България да не й се случва такава “промяна”, коментира шестата в листата на коалицията.

Водачът Христо Терзийски обърна внимание на липсата на държавен бюджет, който да е адекватен на икономическата реалност, и че това в голяма степен най-силно ощетява най-малките общини. “Те не могат да обезпечават разходите си, които при тази висока инфлация са почти двойно по-големи спрямо миналата година. Затова наш основен приоритет е да изберем стабилно и надеждно редовно правителство след 2 април”, заяви Терзийски.

Земеделци от Бобов дол споделиха пред Михаела Крумова, че изнемогват и пари за земеделие в бюджета няма. “Безумното харчене на пари от Промяната обрече на изнемогване всички сектори в страната, а работещият българин сега плаща сметката”, коментира Крумова.

Пред Любомир Георгиев местните хора се оплакаха, че агнешкото за Великден гони 30 лв. Оплакаха се, че и цените на яйцата са като от златни кокошки. “За 360 дни управление на Промяната можеше да търсят решения да се бори с инфлацията и да смени регулаторите, а вместо това те се занимаваха с “чегъртане”, посочи Георгиев.

“През последните две години хората не живеят по-добре, както им беше обещавано, че ще се случи. Най-добре усещаме това по джоба си. Само в главата на някои предишни управляващи има фантазии, че хората са забогатели”, коментира Ели Лукарска при разговор с местни хора от Бобов дол.

Иван Каназирски, който има 20-годишен стаж в системата на МВР, обърна внимание на тревожната тенденция, че мигрантският натиск се е засилил и броят на задържаните се е увеличил с 6000 през 2022 г. “А криминалната сводка звучи все едно сме 90-те години”, посочи той.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!