Детска площадка-полигон откриха в Соволяно, инициативата е на кмета Пламен Илиев

Малчуганите получиха свидетелство за пешеходец, директорката на детска градина Даниела Виткова раздаде светлоотразителни ключодържатели

 

Детската площадка-полигон за запознаване на най-малките жители на селото с правилата за безопасно участие в движението бе открита в кюстендилското с. Соволяно. Инициативата за изграждането й е на кмета Пламен Илиев, а постигнатият резултат е от общите усилия на кмета, читалището, детска градина „Първи юни“, която има филиал в селото, с директор Даниела Виткова.

Пламен Илиев подчерта, че партньорството му с община Кюстендил винаги е било резултатно и отправи предложение към кмета Петър Паунов детската площадка-полигон да се ползва и от други детски градини.

Децата от филиала имат вече площадка-полигон.

Изградената детска площадка е съоръжение с улици, кръстовища, пътни знаци, светофари, пешеходни пътеки. Чрез игра децата ще усвояват правила за безопасност. Обучението е общо дело на учителките от детското заведение и полицай от сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР-Кюстендил.

Инсп. Бисер Стоилков връчи Свидетелство за пешеходец на малчуганите.

Началото бе впечатляващо, бяха демонстрирани умения, познания за безопасност и тематична художествена програма. За успешното им представяне възпитаниците на детското заведение получиха Свидетелство за пешеходец, светлоотразителен ключодържател и прекрасна торта от читалището с пътни знаци.

Инспектор Бисер Стоилков от сектор „Пътна полиция“ поздрави кмета на селото за инициативата, пожела безопасно участие в движението на малки и големи и подчерта, че продължават срещите по пътна безопасност както в детските градини, така и с учениците до 4-ти клас в училищата на областта. Той поздрави учителките на децата за постигнатия резултат при представителното ползване на площадката-полигон.