Детско-юношеската школа на ФК Пирин: Бъди силен, капитане! Чакаме те отново на терена!

Младите надежди на отбора с трогателно послание след тежката фрактура на Христо Пандурски

Изключително емоционално послание отправиха от фейсбук страницата си възпитаниците на детско-юношеската школа на ФК Пирин. В него те разказват за трудния момент, през който преминава отбора, след тежката фрактура на капитана на тима Христо Пандурски и последвалата му операция в „Пирогов“. Те използват възможността, за да се обърнат към Ицо и да му пожелаят бързо възстановяване и връщане на терена.

„За нас в Пирин футболът е повече от игра. Той е начин на живот. Носи радости, неизмерно щастие, но и тежки моменти, сълзи от болка… За голямо съжаление, един талант от нашата школа минава през труден етап по пътя си към голямата мечта. Христо Пандурски от набор 2011 година е с много тежка фрактура, получена в контрола с ЦСКА. Днес талантът, който е и капитан на отбора, премина успешно операция в „Пирогов“. Д-р Сиришнишки и д-р Пукалски са категорични, че Ици ще се възстанови напълно и ще може да играе отново футбол. Така те дават положителен отговор на въпроса на таланта ни, който само секунди след като е получил тежката фрактура, въпреки огромната болка, първо е попитал: „Ще мога ли отново да играя футбол?“”, пишат в своята фейсбук страница младите надежди на Пирин. Момчетата отбелязват, че изключително ключова се оказва бързата реакция на техните треньори Велко Георгиев и Мариян Нешов, които са оказали помощ и са реагирали адекватно след тежкия инцидент.
Всички в клуба са загрижени и ще подкрепят младият футболист и неговото семейството. В тази връзка и ОФК Пирин ще поеме всички разноски по операцията и възстановяването му.
От детско-юношеската школа съобщават, че в понеделник Христо Пандурски е бил посетен в столичната болница от спортния директор Светослав Дяков, управителя Атанас Дафинов и директора на школата Петър Карачоров. При срещата Дяков е подарил на момчето капитанската лента, с която е извел Лудогорец в Шампионска лига, като му е пожелал да последва неговия път и да го надмине. „Всички в Пирин сме убедени, че Ици ще преодолее борбено този труден момент и ще се върне по-силен! Защото тежките битки каляват характера! Бъди силен, капитане! Чакаме те отново на терена, Ици!” , пишат още младите надежди на Пирин.