Децата и юношите на „Марек“ започват тренировки от утре в Дупница

  • Ще спазваме стриктно всички противоепидемични мерки, категорични са от ръководството на дупнишкия клуб

  •  Мъжете най-вероятно ще започнат подготовка за новия сезон на 22 юни

След близо два месеца без спорт децата и юношите на „Марек“ ще започнат тренировъчен процес  на 14 май. Това става възможно след края на извънредното положение заради пандемията от коронавирус, което изтича днес.
Припомняме, че със заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев от вчера вече е разрешено упражняването на колективни спортове за аматьори на открито, без състезателен характер и без публика. В заповедта се посочва още, че в тренировките участие може да взимат най-много 10 човека, които да спазват противоепидемичните мерки, и да не използват бани и съблекални след края на заниманието.
Тренировъчните занятия ще се провеждат както на стадион „Бончук“, така и на терена в ж.к. „Бистрица“, където изкуствената тревна настилка беше подменена с нова и по-модерна.
От ръководството на дупнишкия клуб бяха категорични, че по време на тренировките ще бъдат спазвани абсолютно всички противоепидемични мерки, препоръчани на национално ниво. Децата и юношите вече имат специален график, по който ще тренират максимум по 10 човека, спазвайки дистанция.
Също така стана ясно, че ръководството е определило датата 22 юни за начало на лятната подготовка на мъжкия отбор.
Както е известно, първенството в Югозападната трета лига беше прекратено и няма да се поднови, за разлика от Първа професионална лига, която ще бъде рестартирана в началото на юни.
Първият отбор на „Марек“ ще се готви за новия сезон в третия ни ешелон, който се очаква да започне през месец август.

Димитър ИКОНОМОВ