Децата на „Марек” разбиха столични футболисти със 7:1

Децата на „Марек”, набор 2007
  • Кирил Кънински посвети двата гола на баща си за рождения му ден

  • Възпитаниците на Цветан Видински и на 18-год. Димитър Кепов записаха най-убедителната си победа през сезона

    Децата на „Марек”, родени през 2007 година, записаха най-убедителната си победа през сезона. Дупничани показаха невероятна игра и размазаха като гости силния отбор на ДИТ (София) със 7:1. Столичната школа е собственост на бившия национален селекционер и знаменит футболист Пламен Марков и е една от най-добрите в България през последните години. Момчетата от Дупница обаче по никакъв начин не се притесниха от съперника си и изнесоха истинска лекция на връстниците си.
    С хеттрик за победата се отчете капитанът Иван Рибарски, който правеше каквото си поиска с противниковата защита. Антоан Георгиев и Сашо Боянов добавиха по още един гол за разгромната победа. Кирил Кънински пък отбеляза 2 попадения, които бяха съпроводени от много емоции. Бащата на Кирчо имаше рожден ден в деня на срещата и беше пропътувал разстоянието до София, за да подкрепи сина си. При отбелязването на попаденията младият Кънински се насочваше към своя родител и с жестове показваше, че ги посвещава на баща си. Това трогна както рожденика, така и другите родители от Дупница.

  • Младият наставник предава знанията си на по-малките от него.

    „Изключително доволен съм от това, което момчетата показаха. Играха футбол през цялото време и не спряха да играят мотивирано дори когато вече си бяхме осигурили комфортна преднина. Благодаря и на родителите за голямата подкрепа, която оказаха на децата и на треньорите и по този начин ни дадоха допълнителен хъс”, каза пред „Вяра” помощник-треньорът на отбора Димитър Кепов.
    Младият наставник е едва на 18 години и все още е ученик в Гимназия „Христо Ботев”, но това не му пречи да предава познанията си за великата игра на по-малките от него. Освен че помага на Цветан Видински в заниманията на 12-годишните, той води еднолично и набор 2010-2011.
    „Истински се радвам, като виждам как децата попиват всичко, което им показвам на тренировките, и после го правят на терена. Все още съм доста млад, но треньорството ми носи голямо удовлетворение и се надявам за в бъдеще да имам големи успехи в това поприще”, завърши дупничанинът.