Деца направиха мартенската украса на Самоков

В празнична бяло-червена премяна се „облякоха” част от дърветата на площада в Самоков. Самите дървета бяха закичени с мартеници, изработени от учениците от училищата „Станислав Доспевски” и „Неофит Рилски”.
Помощ за празничната украса оказаха и децата и служителите от социалните институции Център за настаняване от семеен тип, Център за обществена подкрепа, Център за рехабилитация и социална интеграция и Дневен център за деца и младежи с увреждания. С изработените от учениците от училищата „Христо Максимов”, “Отец Паисий” и „Авксентий Велешки”, бе празнично украсен входът, перголата и дърветата в парк “Крайискърец”. Учениците от „Кирил и Методий” украсиха с червено-белите си творения градинката при Дома за стари хора.
Общината закупи материали за всички, а мартеничките бяха измайсторени от децата с много творческо въображения. Празничната украса ще остане през целия месец март, за да радва жителите и гостите на града и да създаде много настроение за посрещането на пролетта, съобщиха от общината.