Деца от Радомир с отлично представяне на „Южни слънца”

Децата посетиха местни забележителности, сред които храма на Ванга

От 3 до 5 май децата от Общинския детски комплекс (ОДК)  Радомир взеха участие в международния детски фестивал „Южни слънца” в град Петрич. Директорът на ОДК Тони Кирилов е изключително горд от успехитена радомирските таланти. Танцовият състав с ръководител Ивайло Иванов и народният хор с ръководител Пирина Христовабяха акомпанирани от възпитаниците на школата по гайда с ръководител Виктор Джоргов.

Тони Кирилов

В изключително голямата конкуренция от над 1000 участници, певиците на ЦПЛР-ОДК завоюваха първо място в своята категория.

Награждаването в претъпканата зала „Арена Петрич“ ще остави невероятен отпечатък в съзнанието на членовете на народния хор, водени от Пирина Христова.След обявяването на името им като победители,те нахлуха на сцената, като сълзите от щастие се стичаха по лицата на всички въвлечени в това невероятно тридневно приключение.

Директорът на ОДК-Радомир Тони Кирилов благодари за перфектната организацията на домакините от град Петрич. „Бяхме посрещнати изключително дружелюбно  от организаторите, както подобава на такъв голям международен фестивал. Най-ценното, което придобихме тук, е опитът, който ще е безценен за работата ни в бъдеще.Освен с участието във фестивала, успяхме да посетим с децата ни и много от емблематичните места на град Петрич, като Самуиловата крепост и местността Рупите.

Младите таланти от ОДК-Радомир

За напред ще продължаваме да обикаляме страната, като посещаваме фестивали от националния календар на МОН. Целта на ОДК-Радомир е да развива и усъвършенства талантите на град Радомир. Искам родителите да знаят, че в нашия град има място, където децата развиват своите таланти абсолютно безплатно, под грижите на перфектно подготвени професионалисти. Моята лична цел е да дам допълнително самочувствие на всяко едно дете, което посещава комплекса. Защото всяко дете има талант, всяко дете може още, и това е моята лична мисия”, сподели Кирилов.

Тони Кирилов е футболен съдия от 2008 година и се ползва с много голямо уважение. От 2020 година е директор на ЦПЛР -ОДК гр.Радомир и влага цялата си енергия за успехите на талантливите деца, които печелят награди при участията си в различни конкурси и фестивали.

Ташко СУЛЬОТОВ