Деца таланти от Дупница получиха награди от международен конкурс

Габриел Зашев

Габриел Зашев, Катрин Младенова и Бориса Ангелова печелят отличия с рисунки на българки с бродирани ризи

Малки художници от дупнишкото Арт ателие „Дон Кези” прибавиха нови награди към колекцията си от отличия. Габриел Зашев, Катрин Димитрова Младенова и Бориса Руси Ангелова получиха награди за участието си в Четвъртия международен конкурс за рисунки „Моята българска бродирана риза 2020“,
организиран от БУ„АзБуки“ в Рим и Колеферо към Културна асоциация „Асен и Илия Пейкови”, Италия. 11-годишният Габриел печели втора награда с рисунка на нестинарка, Катрин, която е на 12 г., е отличена за сценография, а Бориса (11 г.) – за женски портрет.

Катрин Младенова

„Наши деца за първи път участват в този конкурс, който се организира за четвърти път. Освен българчета, в него се включиха деца от Италия, Испания, Франция и др. страни. Нивото е много високо. Габриел е изключително талантлив. Още на 9 г. показа завиден талант най-вече като портретист. Има и много добри живописни рисунки и графики. Кати също е много талантлива, има награди от много конкурси – национални и международни. През 2017 г. бе отличена на конкурс за рисуване на тема „Космос”, организиран от ООН, печели конкурс в Индия.

Бориса Ангелова

Бориска също е талантливо и много упорито дете, ползва различни техники в рисунките си. Любима й е работата с акрил”, каза Елена Марулевска – ръководителката на малките таланти. Най-добрите участници в конкурса са оценени от жури, в което са художниците Таня Калимерова, Александър Стаменов и гл. ас. Незабравка Недялкова.

Юлияна КОЛЧАКОВА