Джок Полфрийман напуска днес Бусманци?

Австралиецът Джок Полфрийман най-вероятно ще напусне центъра за временно настаняване в Бусманци още днес, съобщи Нова тв.
Двама австралийски дипломати влязоха в центъра и носиха със себе си и папка с документи. Tой бе освободен предсрочно от затвора и настанен в Бусманци поради липса на валидни документи за самоличност. Сега той има пасаван от австралийското посолство.
По-рано днес на излизане от президенството премиерът Борисов и вътрешният министър Маринов коментираха освобождаването  на Полфрийман от центъра в Бусманци.
“Щом висшият съдия го е призовал, аз съм веднага съгласен със съдиите. Каквото кажат, и аз съм съгласен. Така съм обучен, че каквото се произнесе висшият съдия – да се съгласявам с него и да не го коментирам”, коментира пред медиите премиерът Бойко Борисов по повод безпрецедентното обръщение на шефа на ВКС Лозан Панов, в което той призова съдийският състав да побърза с решението, а министърът на вътрешните работи незабавно да го пусне от мигрантския център.
Самият Младен Маринов уточни: “От вчера адвокатът на Полфрийман е внесъл искане той да бъде освободен от мигрантския център и да бъде настанен на външен адрес. Процедурата е в ход, трябва да се изпълнят определени изисквания, за да се случи това нещо. Днес очаквам доклад от директор на дирекция “Миграция” дали всички тези условия са изпълнени и, разбира се, когато са изпълнени, ще спазим процедурата”.