Джо Байдън се закле като президент на САЩ

Джо Байдън положи клетва като 46-ия президент на САЩ. “Заклевам се тържествено да спазвам Конституцията на САЩ. Нека Господ да ми е на помощ”, каза той, слагайки лявата си ръка на Библията, която държеше неговата съпруга Джил.

“Ние се заклеваме да минем напред заедно и сплотени, да помагаме на най-бедните сред нас. Духът на всеки един от нас може да помогне на всеки, който се нуждае… Това е същността на американския патриотизъм. Молим се за нашия нов президент. Господи, дай му сили, да има мъдростта да управлява народа си”, заяви пастор Лео О’Донован, който закле новия стопанин на Белия дом. Пастор О’Донован е провел опелото при погребението на Байдън-младши, който почина от рак през 2015 г.Лейди Гага изпълни американския химн. Това е знак към хората с различна сексуална ориентация в САЩ, знак за толерантност.
След изпълнението на химна първа положи клетва вицепрезидентът Камала Харис. Тя се закле да спазва Конституцията на САЩ и завърши с думите: “Бог да ми е на помощ”.
На сцената излезе Дженифър Лопес. Певицата е представител на латиноамериканската общност в САЩ. На последните избори по-голямата част от тази общност подкрепи предишния президент Доналд Тръмп. В ключовия щат Флорида именно латиноамериканците обърнаха вота в полза на Тръмп, който в крайна сметка изгуби президентските избори на 3 ноември.

 

https://viaranews.com/archives/369343