Диляна Диндилска от Кюстендил със злато и сребро от Купа “Пазарджик” по тенис на маса

Тримата медалисти от СК "Кюстендил"

Състезателите на СК “Кюстендил” Георги Костадинов и Александър Кирилов със сребърни медали

 

Отлично представяне в играта с най-малка топка направиха състезателите на Спортен клуб по тенис на маса „Кюстендил“ на турнира за Купа “Пазарджик”. Надпреварата бе за деца до 10, 12 и 15 години, като наставникът Емил Миланов заведе за участие 9 свои възпитаници.

При момичетата Диляна Диндилска грабна златното отличие във възраст до 10 години, след като на финала надигра състезателка от Панагюрище. Въпреки че тренира от 1 година, талантливата Диляна показа невероятен усет и техника, а по пътя към златото спечели 6 срещи. При по-големите до 12 години тя също игра финал, но загуби от представителка на домакините и се окичи със сребърен медал.

При момчетата Георги Костадинов и Александър Кирилов са със сребърни медали във възрастова група до 10 години. Адриян Янков и Велизар Кирилов стигнаха до 1/8-финалите при 15 г., където отпаднаха от тандем от Пазарджик.

„На състезанието участвахме с 9 деца, които са абсолютни дебютанти. Много съм доволен от представянето, въобще не очаквах, че ще се завърнем с медал. В началото на месец септември предстои Държавно първенство, но засега все още няма потвърждение. Всичко е съобразено с пандемията от коронавирус“, каза треньорът на клуба Емил Миланов.