Димчо Дебелянов грейна на автобусна спирка в Ихтиман

Две автобусни спирки в град Ихтиман отново бяха преобразени, този път с лика на Димчо Дебелянов. Идеята бе на кмета Калоян Илиев, като през 2020 година други автобусни спирки бяха пременени с ликовете на Васил Левски, Христо Ботев и архм. Генадий Ихтимански. На страниците на спирките се вижда и логото на общината.
Умишлено двете спирки са една тематика, свързана с Димчо Дебелянов, тъй като към него ихтиманци имат сантиментална връзка. На едната спирка ще видите лика на Дебелянов с част от стихотворението „Аз искам да те помня все така…”, а на другата – родната му къща с така любимото „Да се завърнеш в бащината къща”.
Освен че придават красив вид, рамките на спирките са пребоядисани, а поликарбонатът е нов, с което се надяваме да бъдат по-устойчиви. Няма ги старите напуквания, ръждясали винтове и стърчащи телове.
“Надяваме се гражданите да оценят труда, желанието и любовта, с които направихме спирките, и да бъдат запазени възможно по-дълго време.
Новите спирки отварят пространството и му придават чар, който ще радва и гостите на града.
Призоваваме гражданите, ако не могат да помагат за съхраняването, то поне да не повреждат общинското имущество”, казаха от общинска администрация. Оттам публикуваха снимки и на това как са изглеждали спирките преди.