Директорките Маргарита Пандова и Петя Янева лиснаха на 70 абитуриенти менче с вода в Долна баня

70 зрелостници от двете средни училища в Долна баня се разделиха с училищното знаме, съучениците и учителите.
С празничен водосвет за здраве и успех, отслужен от енорийския свещеник ставрофорен иконом Пламен Димитров, започна тържественият ритуал в Професионалната гимназия “Христо Ботев” с класни ръководители инж. Даричка Грозева и Огнян Анчин. Приветствие от името на абитуриентите поднесе Веско Лазаров, след което всички завършващи бяха поздравени от директорката Маргарита Пандова, която им пожела здраве, успешно дипломиране и успешна реализация в живота, след което удари и последния училищен звънец и плисна менче с вода.

Със скандирания от 1 до 12 започна тържественият ритуал по изпращане на тазгодишните абитуриенти от випуска на Средното училище “Неофит Рилски”. Преди да прекрачат за последен път прага на родното школо, зрелостниците бяха поздравени от директорката Петя Янева, която плисна по традиция менче с вода пред 18-абитуриенти, завършващи техническия профил „Туризъм”, с класен ръководител Елена Бояджиева.
От името на зрелостниците се обърна Стоян Зарков, а абитуриенти, учители и ученици бяха поздравени и от името на родители от Стоянка Стоименова.