Ди Джей от „Рилецо” отново MVP на кръга, повежда своите срещу „Академик” (Пд)

Американецът бе избран за най-полезен играч още в дебюта си за самоковци срещу „Ямбол” на 8 януари

28-14-01-dj-shelton

За втори път през последните 30 дни новото попълнение на „Рилски спортист” Ди Джей Шелтън бе избран за най-полезен играч на кръга в Националната баскетболна лига. Компания на Шелтън в идеалната петица на 17-ия кръг на елитната дивизия правят Милен Дудев от „Спартак” (Пл), Оскар Белфийлд и Димитър Димитров от „Академик” (Пд) и Никола Джурич от „Черно море”.

Американецът стана MVP още в дебюта си за самоковци срещу „Ямбол” (102:90) на 8 януари. 208-сантиметровият исполин заслужи признанието на специалистите и след гръмката победа на „Рилецо” над „Лукойл Академик” насред Правец със 75:66 в последния кръг от НБЛ. Шелтън блесна с „дабъл-дабъл” от 26 пункта и 12 борби, а общият сбор точки, отбелязани от иностранеца в четири мача на родна земя, набъбнаха до внушителните 98.

С привличането на татуирания янки в състава си треньорът Людмил Хаджисотиров удари джакпота и вече може да гледа по-спокойно към турнира за Купата на България, който ще се проведе в края на месеца в Пловдив.

Феновете на „Рилски спортист” пък се надяват Ди Джей да запази формата си и в тежкия сблъсък срещу хита „Академик” (Пд) утре вечерта. Мачът е от огромно значение за самоковци в борбата им за четвъртото място в редовния сезон. Преди решителната битка с пловдивчани Йордан Бозов и компания изостават с точка от намиращите се пред тях състави на „Берое” и „Балкан”.

 

На снимката: Ди Джей Шелтън