Добра новина! 8 711 000 лв. си поделят Перник, Радомир, Брезник и Трън

Правителството отпусна 8 711 000 лева с ДДС допълнителни средства за общините Перник, Брезник, Радомир и Трън в област Перник.

Средствата бяха осигурени на правителственото заседание в сряда, на което бяха поканени областните управители и кметовете на населените места.

Благодаря на премиера Бойко Борисов и на Министерския съвет, че и в това постановление бяха включени общини от Пернишка област, които получават финансова подкрепа за реализирането на важни проекти. Само преди седмица бяха отпуснати 1,56 млн. лв. за реконструкция на спортната зала в Радомир, заяви областният управител на Перник инж. Емил Костадинов.

Той подчерта, че с подкрепата на кабинета се дава възможност за подобряване на средата и условията за живот в редица населени места.

„Още веднъж премиерът показа, че когато се работи с грижа за хората, резултатите не закъсняват. За него няма малки и големи, сини и червени общини“, категоричен е инж. Костадинов.

2 300 000 лв. е сумата, осигурена за ремонт на отклонението за Индустриалната зона в община Перник.

75 000 лева са отпуснатите средства, които ще се изразходват за строежа на православния храм “Сретение Господне” в пернишкия квартал “Тева”.

246 000 лв. ще получи община Брезник за обзавеждане на залата на местното читалище.

2 200 000 лв. ще бъдат преведени на община Трън за довеждащ водопровод. И още 1 790 000 за ремонт и изграждане на подпорни стени на моста в кв. „Мурговица“.

2 100 000 лв. е сумата, предоставена на община Радомир за реализиране на проект за реконструиране на вътрешната водопроводна мрежа.