Добри Радев на финал на Световното първенство по кикбокс

Доброслав Радев (вдясно) е вдигнал победоносно ръце, след като току-що съдията го е определил за победител срещу съперника от Беларус.

Дупничанинът осигури първия медал за България от шампионата на планетата в Сараево

Дупничанинът Доброслав Радев продължава да постига феноменални успехи. Боецът на СК „Патриот” осигури първия медал за България на Световното първенство по кикбокс, което се провежда в столицата на Босна и Херцеговина – Сараево. Въпреки че това е абсолютният му дебют сред мъжете, Добри мачка наред.
В първата си среща Добри се наложи с 3:0 съдийски гласа над молдовеца Дионис Варвароци. Във втория си двубой Спортист номер 1 на Дупница също беше повече от убедителен и постигна втори успех с 3:0 гласа на реферите над много труден съперник като Йохан Берковски от Беларус.
На полуфинала Добри се изправи срещу противник от Украйна и взе победа, която го класира на финала.

Двубоят на Добри за златния медал ще бъде поставен в специална галавечер, която ще се състои в петък вечерта.

„Наблюдавахме как играе украинецът. Той има много добра игра с ръце, но вече сме предприели и изготвили тактика, която на 100% ще бъде печеливша. Чувам се и си говоря с него и треньорите му на видеовръзка. Говорим и се надъхваме. Даваме им дух и сила от тук. Добри беше категоричен, че ще набие сериозно украинеца и ще излезе на финал. Самият факт, че е впечатлил организаторите и мениджърите дотолкова, че искат финалът му да е на специална галавечер, говори много”, каза пред „Вяра” президентът на дупнишкия СК „Патриот” и личен треньор на Добри Радев – Кирил Чакъров.