Доброволци събраха 25 чувала боклук в Осоговската планина

Туристическо дружество ”Осогово” в Кюстендил благодари на всички доброволци, включили се в акцията „Да изчистим Осоговската планина”. Верни на традицията си, и тази година кюстендилските турусти почистиха автомобилния път от с. Богослов – х. Осогово – ПСС – местността Грамадите – Три буки.

Инициатори на проявата са Росен Димитров (наемател на х. “Осогово”) и Владимир Ников, дългогодишен турист и водач. “Първата година напълнихме 66 чувала. От година на година чувалите намаляват. Поставихме табелки „Обичаш ли гората, боклука в торбата”, споделиха участниците в акцията. След добре свършената работа – събрани 25 чувала с боклуци, домакинът на хижа „Осогово“ почерпи туристите с богат обяд.

“На всички ни е приятно да посещаваме чисти места в красивата ни Родина, но все още не всички се включват в такива добри инициативи като почистване, засаждане, маркиране. Имат го за даденост. Планината е нашият дом и както се грижим за нашите къщи, така трябва да грижим и за природата”, каза Силвия Михова, секретар ТД „Осогово“.

Краси Ценкова