Добротворци и община сбъдват мечтата на Сашко от Сандански

Сашко от Сандански отново успя да обедини десетки в подкрепа на спорта и неговите лични постижения в областта на леката атлетика. Община Сандански и местните спортни клубове организират мащабна благотворителна кампания, на която да бъдат събрани средства, с които да се гарантира участието на Александър Александров – Сашко на Световното първенство за атлети със синдром на Даун в Буенос Айрес.

Александър е част от спортен клуб за адаптирана физическа активност и спорт – Сандански, с треньор Зоя Тодорова. “Сашко е добре познат на обществеността със своето голямо сърце и любов към спорта! И въпреки затрудненията, Сашко не спира да се бори, за да сбъдне своите мечти! Такава мечта е днес на пътя му, а именно – Световното първенство за атлети със синдром на Даун, което ще се проведе през месец март в Буенос Айрес, Аржентина!”, съобщават организаторите на кампанията. За да се гарантира заминаването на Александър Александров от общината и спортните клубове организират десетки благотворителни инициативи.

Припомняме, че успешният спортист покри квота за участие на Световно първенство по лека атлетика за атлети със Синдром на Даун, което се проведе в Република Чехия.