Долна Градешница наниза пет гола на Калабак (Самуилово)

В мач от 14-и кръг за първенството на БОГ Благоевград Струма 1 се срещнаха отборите на ФК Градешница от с.Долна Градешница и ФК Калабак от с.Самуилово. Срещата започна с натиск на домакините. Първият гол падна в 16-та минута, след като главният съдия Георги Сестримски отсъди дузпа в полза на домакините за игра с ръка на защитник от гостуващия тим. Емблематичният в региона футболист Краси Стоянов бе точен от бялата точка и откри резултата – 1:0. В 24-та минута при поредна атака на домакините вратарят на Калабак изби насочената топка, която попадна у Николай Иванов и той не сгреши за 2:0. До края на първата част на срещата на два пъти футболистите на Градешница имаха шанс за отбелязване на нови попадения, но това не се случи и двата тима се отправиха на почивка при резултат 2:0 за домакините.

През втората част на срещата футболистите на Калабак се озоваха в удобна позиция за стрелба, но до отбелязване на попадение не се стигна благодарение на организираната защита на домакините, ръководена от Васил Дамянов. В 70-та минута 16-годишният Велизар Стоянов се възползва от отлично подаване на Николай Иванов и със страхотен шут изпрати топката в мрежата зад вратаря на гостите и направи резултата класически – 3:0. Десет минути по-късно след самостоятелна акция Николай Иванов преодоля трима от защитата на гостите, включително и вратаря и резултатът стана 4:0. Последният, пети гол, бе дело на младия местен талант Велизар Стоянов в 85-та минута след като при центриране отляво в наказателното поле на Калабак стражът Вангел Стоянов изби, топката попадна у Велизар Стоянов и той накара противниковия страж да вади за пети път топката от мрежата си.

„Отлична игра на нашите футболисти. Всички бяха на ниво и ненапразно победихме с 5:0 гостуващия ФК Калабак Самуилово. Отборът на гостите също имаше своите положения по време на мача, но защитата ни бе на ниво, ръководена от Васил Дамянов. Феновете останаха много доволни от играта на момчетата и се радваха най-много на 16 годишния Велизар Стоянов, който е местно момче. Два гола и две асистенции на Николай Иванов, за което бе определен за играч на мача. Много силна игра на триото Краси Стоянов-Симеон Милчев и Ангел Димков. Успешен дебют направи и бившия играч на ФК Бистрица Катунци Илия Църнелов. Поклон пред нашата публика, която ни подкрепяше през цялото време”, сподели играещият президент на ФК Градешница Тодор Гюрев.

Ташко СУЛЬОТОВ