Доц. Д-р Димитър Конов предложен за почетен гражданин на Кюстендил

Доц. Д-р Димитър Конов да бъде обявен за почетен гражданин на Кюстендил, предлага в докладна записка до местния парламент  заместник кмета на общината Надя Каратова. Предложението ще бъде обсъдено и гласувано на предстоящата сесия на 25 февруари .

Доц. Д-р Димитър Конов е роден на 20.08. 1956 г. в Кюстендил, където завършва средното си образование. През 1982 г.  завършва Медицинска академия „Георги Софийски” в София и в продължение на 5 години работи като ординатор в УНГ отделение в родния си град. От месец декември 1987 г. до момента работи в МБАЛ „Царица Йоанна- ИСУЛ” София.

От 2016 г. е доцент към 1 УНГ отделение по онкологични заболявания на глава, шия и ендоскопия в Клиника по УНГ. От 2007 г. до сега е консултант по УНГ болести към болницата в Кюстендил. Преподавател е в СУ и Медицински университет – Медицински колеж „Йорданка Филаретова”.

Към мотивите за предложението се уточнява, че той е гордост за Кюстендил и пациенти от града са благодарни за вниманието, търпението и грижите му.

Краси Ценкова