До дни сключват договора за рекултивация на депото в Дупница за над 4 млн. лв.

До дни община Дупница ще подпише договора за дълго чаканата рекултивация на закритото депо над града. „Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) излезе с определение, с което оставя без разглеждане жалбата на единия от кандидатствалите за обществената поръчка, и прекратява производството по преписката. По закон има 3-дневен срок за обжалване на това определение. В момента изчакваме да изтече този срок. Ако няма обжалване, следващата седмица спечелилият поръчката – консорциум „Еко-Дупница”, ще бъде поканен за подписване на договора”, обясни Ели Подгорска – началник на отдел „Проекти с европейско и национално финансиране” към общината.

Припомняме, че „Еко-Дупница”, съставено от „Булплан инвест“, „Браво-строй“ и „Инвест проект“, спечели поръчката с оферта за 4 026 130 лв. без ДДС. В предмета на обществената поръчка се предвижда изготвянето на инвестиционен проект във фаза „Работен“, изпълнение на СМР по подготвителни дейности и техническата рекултивация, мониторингова система, биологична рекултивация за първата година и упражняване на авторски надзор по време на строителството.

Както е известно, обществената поръчка бе възложена, след като община Дупница спечели проект по програма „Околна среда” за рекултивация на депото в м. Злево над жк „Бистрица” в града. Проектът е на стойност 5 059 839,72 лв. С изпълнението му ще се реши един от най-сериозните проблеми на града. Известно е, че старото депо не отговаряше на съвременните изисквания. Затова експлоатацията му бе спряна и боклукът се извозва извън района, като на депото край Дупница има се претоварна площадка.

Юлияна КОЛЧАКОВА