До 2 часа след полунощ се играха хора на събора в Слатино

Хорото води Гергана Василева, облечена в цветна красива рокля. 
Бурни ръкопляскания за певицата Джина Стоева

Съборяните от Слатино са на крачка от рекордите на Гинес с продължителните хора, които играха на празника на бобошевското село. Народните танци и веселие не секнаха и до 2 часа след полунощ. На събора пяха певицата Джина Стоева, оркестър „Гейзера” с Иван Начов при Народно читалище „От извора” в Сапарева баня и пернишката певица Яница Герова.

Майсторът на скарата Данчо Димитров нахрани съборджиите.

Кметицата на село Слатино Сашка Тренева, колегата й от Блажиево Пламен Караканов  и председателят на ОбС-Бобошево Стефан Тачев поведоха хорото на слатинци.

Кметицата на село Слатино Сашка Тренева с попадията Велислава на събора
Иван Начов и пернишката певица Яница Герова

Майсторът на скарата Данчо Димитров се погрижи никой от празнуващите да не остане гладен. Дупничанинът Иван Тричков и синовете му осигуриха скарата на дървени въглища за празника.

На събора се весели с приятелки слатинската попадия Велислава Дянкова. Собственикът на новия супермаркет в центъра на село Слатино Росен със съпругата си и приятелско семейство се черпиха с пържоли. Атрактивната дупнишка фризьорка Кирка със сина си Димитър и снаха си също не пропусна забавата. На празника дойдоха още Наташа Динкова, Василка Илиева, общинската съветничка Невена Грозданова и мн. др. За безопасността на съборяните се грижеше полицейски патрул на дупнишката полиция.