Драгичево събра над 3500 лв. от търга на спортни трофеи

3580 лв е сумата, събрана на благотворителния търг на спортни реликви в най-голямото пернишко село Драгичево. Търгът бе организиран от кмета Виктор Викторов.

Парите ще се използват за изработването на специални букви, с които ще бъде изписано името на селото.

„Радвам се, че толкова много хора се включиха и подкрепиха каузата. Благодаря на всички за споделеното време и дарените средства“, каза кметът Викторов. В инициативата неотлъчно до него бе дъщеря му Ванеса, която заяви, че е наследила спортменския дух на баща си.

Както знаете, управникът на Драгичево даде старт на благородното начинание, като първи се раздели с предмети от личната си колекция спортни трофеи. Много скоро примерът му бе последван с ефекта на „снежната топка“ от местни и национални отбори, треньори и състезатели. Десетки реликви се събраха за единственото по рода си наддаване в цяла България.

Сред най-ценните предмети на търга бяха фланелки на Неймар и Красимир Балъков, фланелка на ЦСКА, разписана от всимки футболисти в отбора, топка от спечеления двубой срещу Базел в Лига Европа, екип на световния шампион по борба Иво Ангелов, книги от Димитър Пенев и Армен Назарян и др.

Уникалните спортни реликви припомниха на участниците и гостите за успехите и победите на нашите славни спортисти през годините, категорични са организаторите.