Драма! 77-год. баба Мария живее в склад без топла вода с 210 лв. пенсия, пере се на реката

Певицата Дения Пенчева: Жената се надява на общинско жилище в Костенец

77-годишната баба Мария от Костенец преживява в тотална мизерия и безпаричие. За клетия живот на възрастната жена алармира певицата Дения Пенчева, която описа историята й в социалната мрежа.
“Срещнах я на улицата, отиваше да си купи хляб. Откарах я до магазина, след това до дома й. Трудно може да се каже, че това е дом. Жената живее в склад, в една стая, без баня, без кухня, без топла вода, а доскоро и без осветление. Каза, че си пере дрехите в съседната река.
Пенсията й е 210 лв. и на въпроса какво иска най-много, тя отговори, че иска да живее в малко по-добри условия в общинско жилище, да има баня и топла вода.
Искам да попитам къде е държавата, къде са институциите да обърнат внимание на хора като баба Мария?”, разказа изпълнителката.
Публикацията й предизвика вълна от коментари.
“Такива хора не са приоритет за държавата. Сега има световна пандемия. Там са насочени силите на държавните институции. Хора като тази жена са бял кахър за тях. Нали не е болна от ковид. Защо да й обръщат внимание?
В какви времена живеем. Старите ни хора да се мъчат. Направо потрес. Държава, която не се грижи за децата и възрастните хора, не е държава”, коментираха хората. Цветана Гигова сподели, че също познава възрастната жена. “По същия начин се запознах с нея. Срещнах я на улицата и я откарах до магазина. Тя е толкова приведена до земята, че едва можеш да видиш лицето й, но най-интересното е, че не се оплаква. Просто е приела съдбата си. Ако има някой, който е от гр. Костенец, можем да направим нещо за тази жена. Да не забравяме, че идва зима”.