Дрога на денс парти прати десетки в болницата, някои са в критично състояние

 

34-13-02-dens-partiНад 20 души бяха приети в болници в Австралия, много от тях в критично състояние след приемане на свръхдози наркотици на денс парти в австралийския гр.Мелбърн. Парамедици са оказали помощ на 25 посетители на музикален фестивал на електронната музика. 22 от тях са откарани в различни болници на града, съобщи телевизионният Канал 9. Ръководителят на местната служба за спешна помощ заяви, че събитието е било “наводнено с наркотици” и че има сериозен риск за смъртни случаи.

“Това, че тази вечер нямаше такива, е вероятно късмет, отколкото нещо друго”, заяви Пол Холман. “Това е най-големият брой свръхдози, които сме виждали напоследък на музикален фестивал”, допълни той.

Мнозинството от предозиралите са приели наркотика ДжиЕйчБи (GHB), каза Холман. Полицията е арестувала 40 души – 33 мъже и 7 жени, а двама са получили предупреждение за притежание на канабис, съобщи местната телевизия ЕйБиСи (АВС). Един мъж е обвинен, след като у него са намерени екстази, кокаин, ЕмДиЕмЕй (MDMA), ЕлЕсДи (LSD), кетамин и хашиш.

 

снимка

Денс партито продължи в неделя в Сидни, съобщава още ДПА.