Дубълът на “Рилецо” с домакинска издънка в “А” група – 59:75 от лидера “Академик”

 

31-15-02-vasil1-preciznostta-na-adrian-sekulov-n-6

Прецизността на Адриян Секулов (№6) не бе достатъчна на домакините в сблъсъка с лидера в дивизията.

Набралият скорост в последно време тим на “Рилски спортист-2” допусна първа домакинска загуба в Първата шестица на баскетболната “А” група. Самоковци паднаха с 59:75 от сателита на “Лукойл” – “Академик” (Сф), и временно се свлякоха в долната половина на таблицата.

Възпитаниците на Даниел Клечков влязоха в мача без две от основните си фигури – Николай Стоянов и Денислав Вутев, което се отрази тежко на отбора. Домакините все пак се опълчиха на по-опитните и превъзхождащи ги в ръстово отношение противници, като до края на първата част резултатът бе равен – 23:23. Оттук насетне обаче гостите успяха да се възползват от късата резервна скамейка на “Рилецо” и постепенно натрупаха солидна преднина, осигурила им успеха в полите на Рила.

Играчите на “Академик” бяха пълни господари в подкошието (45:26 борби), стреляха по-точно от близко разстояние (49:37%), а и оформиха 5 асистенции повече от противника – 17:12. Освен това “червените” имаха в лицето на Данаил Христов истински лидер – талантът записа на сметката си 25 точки и 16 борби.

Най-деен в редиците на “скиорите” пък бе гардът Адриян Секулов, изпъкнал с 26 т. и 8 откраднати топки. Мирослав Васов се отчете с 12 т., а резервата Георги Бързаков добави 8 пункта и 5 борби.

В следващия кръг дубълът на “Рилски спортист” има тежка визита във Видин на местния “Видабаскет”. Сблъсъкът в зала “Фестивална” е в неделя (26 февруари) от 17,00 ч.