Дузпа в последната минута и ценни 3 точки за “Велбъжд” като гост за оцеляването в Трета Югозападна лига

С човек по- малко кюстендилци победиха “героите” с 3:2, Кирил Вълов с гол и асистенция

Кирил Вълов

Играчите на “Велбъжд” се поздравиха с много важен успех при тежкото гостуване на “Сливнишки герой” в Сливница. Кюстендилските футболисти победиха с 3:2 “героите” и със спечелените 3 точки се отлепиха от дъното на класирането.

Момчетата на Юлиян Кръстев откриха резултата в 51-ата минута с гол на Ники Петков, който направи добавка след удар на Вълов. Няколко минути по- късно домакините изравниха, но в 73-ата минута играчите на “Велбъжд” отново излязоха напред в резултата. Жорж Георгиев засече с глава топката след центриране от корнер и я прати неспасяемо в мрежата на “Сливнишки герой”. Малко по- късно Денис Иванов от получи червен картон и остави кюстендилци с човек по-малко. Минута по- късно домакините успяха отново да изравнят, но Кирил Вълов от дузпа в 93-ата минута донесе така важната победа за “Велбъжд”.

След срещата президентът на “Велбъжд” Васил Русаков заяви: “Най-после победихме. След добри мачове сега и на нас ни се усмихна късмета. Играем добре и ще запазим мястото си в групата.

„Играхме добре, но имахме и шанс този път. Много важна победа и 3 точки за нас. Вече мислим за мача с “Балкан”, който трябва да спечелим”, каза старши треньорът Юлиян Кръстев.

“Велбъжд” е на 16-о място с 26 точки, а следващият им съперник от Ботевград в на 13-о с 29 точки. Двубоят между двата тима на стадион “Осогово” е на 6 май, събота от 18 часа.