Благодарен пациент! Дупничанинът Валентин Николов след прекаран Kовид: В частната болница получих професионални грижи и човешко отношение

Валентин Николов

Дупничанинът Валентин Николов остана трогнат от грижите и вниманието, което получи от медиците в МБАЛ „Св. Иван Рилски – 2003“. В болницата Валентин се е лекувал от Ковид-19. Пред “Вяра” той разказа как е преминало заболяването при него и изказа благодарност за лекарските грижи, които е получил.
Преди около две седмици той се чувствал отпаднал, имал повишена температура и отишъл при личния си лекар – д-р Илия Шиков. След това направеният PCR тест в Триажния кабинет се оказва положителен.

Валентин е изпратен за домашно лечение с уточнението, че ако състоянието му не се подобри, ще трябва да бъде хоспитализиран.
Болният се влошава. Така още на следващия ден той отново е при личния си лекар, който му дава направление за постъпване в МБАЛ „Св. Иван Рилски – 2003“ ООД. Там му правят още един тест за коронавирус, който потвърждава първоначалния, както и рентгенова снимка, която показва, че има едностранна пневмония.
В частната дупнишка болница започва незабавно лечение. Николов сподели, че освен адекватни медицински грижи, получил и много добро човешко отношение, от което останал дълбоко трогнат.

„Много съм доволен от завеждащия Вътрешно отделение д-р Васил Бачев и неговия екип и искам да изкажа моите огромни благодарности като пациент. Те се показаха като отлични специалисти и много добри хора. Д-р Бачев оставаше да провери пациентите си, дори и след края на работното време. Всички около него спазваха предписанията му и ни лекуваха по възможно най-добрия начин. В първите ми дни в болницата не се чувствах никак добре. Дори се появиха силни болки в мускулите и гърлото. Веднага ми обърнаха внимание и получих обезболяваща инжекция заедно с лекарствата за коронавируса и пневмонията. На четвъртия ден от престоя ми вече почувствах подобрение и ми се искаше да бъда изписан. Добро впечатление ми направи отговорът на д-р Бачев, че не аз, а той ще реши кога да ме изпишат. Добави, че ще ме пуснат да изляза от болницата само ако резултатите от изследванията ми го позволяват. Така останах още 4 дни в отделението и на осмия вече си бях вкъщи“, каза пред „Вяра“ дупничанинът.

В момента той е под 14-дневна карантина в дома си и пие предписаните му лекарства. Категоричен е, че има значително подобрение и с всеки изминал ден се чувства все по-добре.
Той съветва всички хора да не подценяват опасния вирус и при първи симптоми веднага да потърсят лекарска помощ.

„Има много хора, които не вярват особено в това колко опасен е COVID-19. Но като човек, който премина през това заболяване, мога да кажа, че вирусът изобщо не е шега работа. Затова отправям апел към всички да спазват противоепидемичните мерки. Ако пък почувстват симптоми на заболяването, да не се бавят, а веднага да потърсят медицинска помощ. Това е изключително важно за справянето с проблема. Докато бях в болницата, видях как много пациенти идват, когато състоянието им вече е много тежко. Така на лекарите им става много трудно да помогнат на пациентите. Съветвам хората да направят така, както постъпих аз. Видях, че с домашното лечение нямам подобрение и още на втория ден отидох в болница. И ето че ефектът след интензивното лечение е съвсем друг. Още веднъж благодаря на д-р Бачев и медицинския екип в отделението за оказаната ми помощ и човешко внимание. Пожелавам им от сърце да са живи и здрави, за да могат да се справят подобаващо с трудната ситуация, в която се намираме“, завърши Валентин Николов.

Димитър ИКОНОМОВ