Дупничанинът Николай Пилев: Кръстен съм на дядо Никола, името се предава от поколение на поколение

Треньорът на дупнишкия „Ейнджълс“ ще отбележи празника с най-близките си хора

Николай Пилев е един от най-известните именици сред спортната общественост в Дупница. Той е кръстен на своя дядо Никола. Името се предава от поколение на поколение и се носи с гордост в семейството.
Треньорът на дупнишкия клуб по софтбол „Ейнджълс“, който е в основата на големите успехи в последните години, ще отбележи имения си ден със своите най-близки хора.
„Ще отбележа Никулден в много тесен семеен кръг. На този ден вкъщи не правим нещо по-специално като ястие, а се доверяваме на някоя от най-традиционните рецепти. Също така не мога да кажа, че имам някакъв любим вид риба, която искам задължително да присъства на трапезата. Сега обстановката не позволява по-големи събирания. Но и преди пандемията винаги съм празнувал в по-интимна обстановка. Идеята ми от доста време насам е на такива празници да съм си само с най-близките“, каза пред „Вяра“ Николай Пилев.
Запитан какво си пожелава в личен и професионален план, предводителят на дупнишките „ангели“ отговори:
„Най-важното е да си носим името със здраве, късмет и високо вдигнати глави. Разбира се, пожелавам си и успехи, които се надявам да постигна. Дано отборът ни продължава да върви, да трупа победи и отличия“.

Димитър ИКОНОМОВ