Дупничаните Йоан Величков и Стефан Димитров станаха шампиони на България по тенис на маса

  • 13-годишните момчета пребориха конкуренцията на далеч по-опитни състезатели, за да грабнат златните медали в Горна Оряховица

СКТМ „Марек-Дигеста“ може да се гордее с поредните шампиони на България!
Едва 13-годишните Йоан Величков и Стефан Димитров сътвориха същински фурор и завоюваха шампионската титла на България на двойки от Държавното индивидуално първенство по тенис на маса за юноши и девойки до 18 години.
Турнирът се проведе от 23 до 25 април в град Горна Оряховица, като дупнишкият клуб взе участие с общо 5-има състезатели.
Момчетата достигнаха до златните медали след успехи над много по-опитни от тях юноши. На полуфинала те победиха многократните шампиони С. Сариев и Е. Бекир от „Стоянстрой“ (Пловдив), а на финала се наложиха над Д. Стефанов от „Комфорт“ (Варна) и И. Воденичаров от „Асарел Медет“ (Панагюрище).


Впечатляващо беше и представянето им в индивидуалната надпревара. Йоан започна участието си от квалификационните групи и успя да достигне до 3-тото място и бронзовия медал, като допусна загуба само от представителя на „Комфорт“ (Варна) Димитър Стефанов на полуфинала с 2:3 гейма.
Отлична беше и играта на Стефан, който завърши на 9-о място, със загуба само от шампиона на турнира Стоян Сариев от „Стоянстрой“ (Пловдив). Имайки предвид, че конкуренцията в индивидуалното първенство беше над 100 момчета, постижението на двете млади момчета е още по-впечатляващо.
В дисциплината смесени двойки Стефан заедно с партньорката си Теодора Филчева от „Попови“ (Стамболийски) завършиха на 5-о място. Те загубиха на 1/4-финал от шампионите Е. Бекир и К. Иванова, представители на пловдивския „Стоянстрой“.
На младите таланти от „Марек-Дигеста“ им предстои участие в Държавното първенство до 15 години, което ще се проведе в град Варна, а дупничани са фаворити за всички шампионски титли.

Димитър ИКОНОМОВ