Дупничаните Й. Величков и С. Димитров с великолепно представяне на Европейското по тенис на маса до 15 г.

Състезателите на СКТМ „Марек-Дигеста“ Йоан Величков и Стефан Димитров се представиха изключително силно на Европейското първенство по тенис на маса до 15 години, което се проведе във Вараждин (Хърватия).

Състезанието стартира с отборно първенство, участие в което взеха цели 35 държави. Българските кадети записаха невероятни победи, като дупнишките състезатели бяха в основната роля за прекрасното представяне на националния ни отбор. Те успяха да завършат на първо място в предварителната си група, а на 1/16-финал победиха отбора на Нидерландия и намериха място сред 16-те най-добри отбора в Европа. За влизане в 8-ицата отстъпиха пред по опитния отбор на Чехия с 2:3. Така българите завършиха на 13-о място в крайното отборно класиране.

В индивидуалното първенство участваха над 200 кадети. И двамата тенисисти от Дупница преминаха успешно през квалификационните групи и попаднаха в основната схема на турнира, като Йоан успя да запише две последователни победи. В първия кръг той се наложи над Ное Куш (Швейцария) с 4:0 гейма, след това с 4:2 над Ури Алмар (Израел) и се нареди сред първите 32-ма. За влизане в 16-те Йоан допусна загуба от шампиона на Полша Алан Кужиски с 2:4 гейма.
„Изключително горди сме с представянето на състезателите ни! Това бе техният дебют на състезание с такъв ранг. Щастливи сме, че имаме привилегията да работим с толкова амбициозни и трудолюбиви деца. Те са бъдещето на българския тенис на маса. Вярваме, че големите успехи тепърва предстоят“, коментира председателят на клуба Любомир Ганчев.