Дупничани подаряват балони, кутии за бижута и колажи със снимки за Свети Валентин

Виктория Янева получи много подаръци и цветя на рождения си ден.
  • Много хора твърдят, че не празнуват, но всички те купуват някакъв подарък за половинките си, когато наближи 14 февруари, споделя актрисата Виктория Янева, която има магазин за подаръци

Все повече българи избират да празнуват Свети Валентин на 14 февруари. Други държат на традициите и твърдят, че на тази дата отбелязват само Трифон Зарезан.  Най-много май са тези, които подобаващо почитат както празника на любовта, така и този на виното. Още повече че те вървят ръка за ръка.

Балоните с надпис на български „Обичам те” струват само 1 левче.

„Вяра” посети един от големите магазини за подаръци и сувенири в Дупница, който е собственост на актрисата в местния театър Виктория Янева.
За нея тази седмица е още по-специална, защото във вторник имаше рожден ден. Виктория почерпи колеги и приятели, но е насрочила истинското парти за следващите дни.
„Партито ми ще бъде тематично. Темата ще бъде цветна. Аз много обичам цветните неща и съм поръчала на гостите си да бъдат облечени много цветно. Навърших 34 години, но се чувствам и изглеждам като на 24”, каза с усмивка известната актриса.
По думите й интерес за много дупничани тази година представляват пакетчетата с листенца, които са от изкуствена материя и наподобяват късчета от истинско цвете. Много младежи купуват такива листенца, с които изобразяват сърце или пишат „Обичам те” на спалнята и това е една чудесна добавка към истинския им подарък.

Немалко магазини в Дупница са се подготвили за Св. Валентин.

„Много хора твърдят, че не празнуват Свети Валентин, но всички те купуват някакъв подарък за половинките си, когато наближи 14 февруари. Това го правят не само влюбените, а дори и приятелки, които да покажат любовта си една към друга на тази дата. Може да е нещо малко, но все пак подаряват по нещо. По мои наблюдения мъжете са тези, които купуват повече подаръци. Най-често те купуват различни кутии за бижута, гледат подаръкът да е готов и да не се налага допълнителна работа по него. Един мъж онзи ден търсеше специално картичка с плик, в който да сложи и пари. Има и по-смели кавалери, които купуват красива кутия за пръстен и предлагат брак на любимата си навръх Свети Валентин.
Но по отношение на подаръците жените показват по-голямо въображение и повече изобретателност. Те например правят колажи от снимки и са по-творчески настроени. Например някои момичета взимат прозрачни балони, в които написват листчета с 50 причини, поради които обичат мъжа.

Много млади момичета обичат да им подаряват плюшени играчки за празника на любовта.

И те се виждат в балона и когато го спукат, листчетата и причините за любовта падат. Има и подобни надуваеми топки, които са прозрачни и в тях някои мъже пък са напъхали вътре кутийката с годежния пръстен. Иначе още в предишния ми магазин съм забелязала, че на самия 14 февруари много хора купуват балони под формата на сърце с пръчка. Може дори и нищо друго да не подаряват, но със сигурност взимат поне балон. Той струва 1 левче с пръчката и е чудесен и евтин подарък, с който да окажеш внимание.

Подробности в печатното издание